Testimonials

Testimonials

Medewerkers vertellen

Profielfoto van Marleen Goumans

Marleen Goumans

Jeugd- en gezinswerker CJG+

"Als ik een rol kan spelen in het verbeteren van een gezinssituatie en ze kunnen hierna weer zonder ons verder, dat is het mooiste aspect van mijn werk."

Ik werk als jeugd- en gezinswerker bij team Toegang, onderdeel van CJG+ de Kempen. Wanneer je een hulpvraag hebt op het gebied van jeugd en gezin, dan kom je als eerste uit bij ons team. Wij nemen vervolgens contact op met het gezin om de situatie te bespreken. Op basis van deze informatie bekijken we welke oplossing ingezet kan worden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan: e-health, aanbod uit het voorliggende veld (zoals buurtgezinnen), trainingen, kortdurende gesprekjes, echtscheidingsspreekuur of een intake. We kijken samen met het gezin wat passend is en voeren bijbehorende actie uit.

Is er meer tijd nodig voor een hulpvraag, dan plannen we een intake in. Zo krijgen we een uitgebreid beeld van de situatie en gaan we aan de slag met een actieplan inclusief advies. In het actieplan beschrijven we de zorgen die spelen en maken we een gezins- en situatieschets. Het advies wat daaruit voortkomt bespreken we met het gezin en vervolgens maken we samen de keuze welke oplossing het beste bij ze past. Wanneer specialistische hulp noodzakelijk blijkt, dan zoeken we hiervoor de best passende aanbieder en maken we de beschikking in orde.

De uitvoer van de actieplannen blijven we waar nodig volgen vanaf de zijlijn, ook als er andere partijen bij betrokken zijn. De meer complexere casussen, waarbij bijvoorbeeld veiligheid een rol speelt of inzet in de thuissituatie wenselijk is, zetten we door naar de collega's van één van de andere teams: het Lokale Ondersteuningsteam of het Kempenteam.

Naast bovenstaande taken komen bij ons meldingen binnen vanuit Veilig Thuis, kan een (huis)arts een verwijzing naar ons doorzetten en hebben we contacten met scholen en de verschillende aanbieders.

Mooiste aspect van mijn werk

Het leukste onderdeel van mijn werk vind ik de bereikbaarheidsdiensten, waarbij we dagelijks mensen te woord staan, vanwege het directe contact. Ik vind het uitdagend om diegene te voorzien van de juiste informatie. De afwisseling en uitdaging die samengaan met deze dienst, daar word ik enthousiast van.

Mijn hoofddoel in mijn werk is het helpen van gezinnen, om te zorgen dat zij het fijn hebben met elkaar. Als je een rol kan spelen in het verbeteren van hun gezinssituatie en ze kunnen hierna weer zonder ons verder, dat is het mooiste aspect van mijn werk. Daar doe ik het voor.

Daarnaast is de relatie met mijn collega's zeer belangrijk voor mij. De oprechte interesse die er is voor elkaar en de betrokkenheid, maakt dat ik me thuis voel in dit team. Ik heb vanuit een andere rol de overstap gemaakt naar dit team en ik ben trots op deze kans en het vertrouwen dat ik heb gekregen.

Twijfel je of dit werk iets voor jou is, dan zeg ik bij deze: gewoon doen! Ga ervoor. Er is geen dag hetzelfde en laat je verrassen door de diversiteit die je tegenkomt. Je gaat in korte tijd heel veel leren en er staat een super team voor je klaar om je te begeleiden.

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Bekijk ook de vacatures in de regio op Werken in Zuidoost-Brabant of meld je aan voor een job alert en ontvang vacatures per e-mail!

Bekijk alle vacatures in de regioopen_in_new