Testimonials

Testimonials

Medewerkers vertellen

Profielfoto van Els Beelen-van Osenbruggen

Els Beelen-van Osenbruggen

Consulent bijzondere bijstand en minimaregelingen / kwaliteitsmedewerker

"Ik werk met mensen die het financieel moeilijk hebben en ik vind het mooi om die doelgroep financieel verder te kunnen helpen."

Sinds 2 jaar ben ik werkzaam als consulent bijzondere bijstand en minimaregelingen bij Samenwerking Kempengemeenten. Met drie vaste collega's vormen we het team bijzondere bijstand.

Voor mij was deze functie een hele mooie volgende stap. In mijn vorige rol bij een commerciële organisatie zag ik steeds meer kansen om mensen te helpen op financieel gebied. Deze drijfveer werd zo groot dat ik besloot om de overstap te maken, met een bewuste keuze voor een overheidsorganisatie. Nu kan ik concluderen dat zowel de functie als de organisatie perfect passen bij mij.

Een fijne werkgever

Samenwerking Kempengemeenten is een ontzettend fijne organisatie om voor te werken. Ze bieden veel flexibiliteit om samen een goede invulling te geven aan mijn werk-privé balans. Zo kan ik bijvoorbeeld eerst mijn kinderen naar school brengen en ga ik daarna aan de slag, dit kan vanuit Bladel zijn maar ook vanuit thuis.

Ook bieden ze goede arbeidsvoorwaarden en wordt er regelmatig iets leuks georganiseerd door de PV. Werkinhoudelijk wordt je altijd uitgedaagd en leer je veel van collega's. Daarnaast krijg je veel mogelijkheden om opleidingen of cursussen te volgen. Wat erg prettig werkt zijn de korte lijntjes met de andere teams, bijvoorbeeld met schuldhulpverlening of de werk- en participatiecoaches bij KempenPlus.

Deskundige collega's

Verder werk ik in een heel fijn team. Het zijn deskundige collega's die altijd voor elkaar klaar staan. Samen staan we voor de opdracht om aanvragen in behandeling te nemen en deze binnen de mogelijkheden uit te voeren. Als we een aanvraag in behandeling nemen dan komt hier best veel bij kijken. Zo wordt er onderzoek gedaan en moet alles voldoen aan de wet en regelgeving. Dit neemt tijd in beslag in een periode die je zo kort mogelijk wil houden voor de aanvrager.

Ik zal nooit meer de vele aanvragen vergeten die binnenkwamen met de invoering van de eenmalige energietoeslag. Omdat deze toekenning nieuw was, moesten we met ons team alles op alles zetten om de aanvragen correct en binnen de gestelde termijn in behandeling te nemen. Dit zorgde voor een grote uitdaging die we met ons team toch weer goed hebben afgehandeld.

Doorgroeimogelijkheden

Naast mijn rol als consulent bijzondere bijstand en minimaregelingen werk ik sinds juli 2023 deels als kwaliteitsmedewerker. Dit geeft mij de uitdaging om de kwaliteit van ons werk naar een hoger niveau te tillen, om met elkaar beter en efficiënter te kunnen werken. Zo stellen we ons regelmatig de vraag of het beleid dat op papier staat, voldoende aansluit bij de uitvoering. Samen met mijn juridische collega's toetsen we dit en ondernemen we actie indien nodig. Ook ben ik in deze rol coach voor onze huidige collega's en sparringpartner voor de collega's van beleid en management.

Dat ik na mijn relatief korte periode in dienst al deze kans heb gekregen is tekenend voor deze organisatie. Talent wordt gezien en kansen die aansluiten worden aangeboden. Het is fijn dat je wordt gezien en daarvoor waardering krijgt.

Trots op…

Als ik terugdenk aan een moment waar ik echt trots op ben, dan zijn dat twee momenten geweest dat we op een positieve manier het Eindhovens Dagblad hebben gehaald. Zo hebben we een ruim voldoende gekregen voor het afhandelen van aanvragen vanuit de bijzondere bijstand. Dit bleek uit een klanttevredenheidsonderzoek wat in 2022 is uitgevoerd.

Daarnaast bleek uit een ander onderzoek dat is uitgevoerd in heel Noord-Brabant, dat minima's het beste af waren in de Kempengemeenten met de collectieve zorgverzekering via De Kempen. Dat we dit voor deze doelgroep kunnen doen, maakt me echt trots.

Als je na het lezen van dit stuk overweegt om deel uit te maken van ons team, twijfel dan niet! Je komt terecht in een fijn team waar collega's oprecht geïnteresseerd zijn in elkaar. We staan altijd stil bij bijzondere momenten en ondernemen regelmatig leuke teamuitjes.

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Bekijk ook de vacatures in de regio op Werken in Zuidoost-Brabant of meld je aan voor een job alert en ontvang vacatures per e-mail!

Bekijk alle vacatures in de regioopen_in_new